Doneren

Divers


www.vlinderkusje.nl"Een webshop bij rouwverwerking.

Lieve zorgvuldig gekozen kadootjes voor jezelf of voor een dierbare.
Na het verlies van een kind, en wanneer woorden niet genoeg zijn. Om te zorgen voor verdriet... "


www.kado-en-co.nl"Wil je de naam van je kindje graag op een houten bord of ster, een glazen plaatje of glazen waxinelichthouder of misschien wel op een koffertje ? Kijk op de website van Kado&Co voor de mogelijkheden."


www.memorecollection.com


Bij Memorē willen wij ouders die hun kindje tijdens de zwangerschap, rond de geboorte of kort daarna, zijn verloren een klein beetje licht geven. Als hart onder de riem, als hoop, als een liefdevol eerbetoon. Elk item in onze collectie helpt jou met jouw persoonlijke verwerkingsreis. Want elke ziel verdient het om nooit vergeten te worden.www.goedhoutfiguurzagerij.nl"Goed Hout is het figuurzaag-bedrijfje van Judith, gevestigd in Amersfoort. Op haar website vind je producten van hout die allemaal met de hand zijn gemaakt, puur, met oog voor detail en liefde voor hout. In opdracht en met veel persoonlijke aandacht zaagt zij bijvoorbeeld gezinsbeelden, geboortekaartjes, een naam, family-skyline of houten hanger. Samen wordt gebrainstormd over hoe het product het beste tot zijn recht komt en vervolgens gezaagd met een figuurzaag. Daarnaast bedenkt Judith zelf ook regelmatig nieuwe producten die dan op haar websiteFacebook- en Instagrampagina verschijnen en geeft zij regelmatig workshops figuurzagen."


www.birthlines.com"Birth Lines maakt unieke herinneringen aan de zwangerschap. Hierbij wordt de echo van jouw eigen kindje omgetoverd tot een handgemaakte 'Birth Line' waarin alle kenmerkende details worden vastgelegd.

Het is een stukje kunst die voor iedereen een andere lading en betekenis heeft, en in veel verschillende situaties gemaakt worden. Een tastbare herinnering van sterrenkindjes is daar één van. 

Illustrator en eigenaar Kristel bestudeert alle echo's aandachtig en tekent de Birth Lines met de hand waardoor ieder exemplaar uniek is. Kleine details als een wipneusje, een extra vingertje of gewoon die kenmerkende houding worden op een minimalistische en tijdloze manier vastgelegd. "

"Herkenbaarheid is alles. Zodra de ouders een blik op de Birth Line werpen wil ik dat zij niet zomaar een kindje zien, maar echt hun kindje."

Meer foto zijn te zien op het Instagramaccount van Birthlines

 


Een sam voor jou


"Sam is een zandknuffel met het geboortegewicht van je overleden baby. De knuffel wordt exclusief voor jou gemaakt. Omdat elke Sam individueel handgemaakt is, heb je zelf invloed op de kleurstellingen van jouw Sam. Op deze manier kunnen we een knuffel maken die bij jou, je gezin en je baby past. Als je wilt kun je eigen stof van kistje, wiegje of mandje opsturen die we verwerken in je eigen Sam.

'Een Sam voor Jou' is een stichting zonder winstoogmerk en maakt de knuffels tegen kostprijs. De naaisters in ons team hebben allemaal van dichtbij het verlies van een baby meegemaakt. Wij vinden dit van onschatbare waarde voor het maken van onze knuffels. Je weet immers zeker dat jouw Sam gemaakt is door iemand die het verdriet na het overlijden van een baby van dichtbij heeft gevoeld en gezien."

 www.woodenblocks.nl


          

          


"Het ontstaan van mijn 'Sterrenlijn'.

Nee, niet weer....niet nóg een keer.... Dit gebeurt ons niet nóg een keer!!  'Ik ben bang dat ik weer slecht nieuws voor jullie heb...' zei de verloskundige. Bij de 2e echo van ons kindje was er geen hartslag meer. De grond wordt letterlijk onder je vandaan gerukt! Gebroken en intens verdriet. Tijdens deze zware periode zocht ik naar steun in wat dan ook. Iets tastbaars. Met tranen in mijn ogen heb ik toen het eerste item uit mijn 'Sterrenlijn' gemaakt. Deze heeft een plekje gekregen hier in de kast naast een lichtje. Iedere keer als ik de tekst las, rolde de tranen over mijn wangen. Hoe verdrietig ook, ik heb hier ontzettend veel aan gehad.

In september  2019 is mijn 2e zoontje Jack geboren. Een broertje van Lewis. Wat een geluk, wat een wonder. Ook tijdens mijn verlof heb ik veel aan de 2 miskramen gedacht en aan het tekstblok. Wat nou als ik iets kon maken wat andere ook  troost kan bieden? Wat als ik producten kan maken die voor andere ook misschien een heel klein beetje helpen, om te herinneren en te herdenken. Of het nu voor een miskraam is, een sterrenkindje of iemand die gemist wordt, ik moet dit doen. Tijdens mijn verlof heb ik met heel mijn hart mijn ideeën uitgewerkt tot producten. Deze producten samen zijn mijn 'sterrenlijn' geworden.

Voor iedereen die iemand moet missen hoop ik dat mijn producten een klein lichtpuntje zijn."


www.momma-bear.com"De Original Momma Bear is een uniek product ten behoeve van de rouwverwerking van ouders van een overleden baby. De Momma Bear is een beer die gelijk is aan de lengte en het geboortegewicht van de overleden baby. Daarmee is iedere beer uniek en is het een levenslange herinnering voor ouders. Hun lege armen worden letterlijk gevuld. Een product waarmee The Original Momma Bear troost hoopt te kunnen bieden.

In 2017 verloren de oprichters van de Momma Bear hun dochter in de veertigste week van de zwangerschap. Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die ouders kan overkomen. Wat volgde was een periode van rouw, waarin zij zochten naar een manier om hun verlies dragelijker te maken. In deze zoektocht kwamen ze in de Verenigde Staten achter het bestaan van een beer die gelijk is aan het geboortegewicht van een baby. Dit was de start van de ontwikkeling van de Momma Bear. Na een lange zoektocht vonden ze partners die een kwalitatief hoogstaande beer konden maken met niet alleen het gewicht, maar ook de lengte van de overleden baby. De beer wordt sinds begin 2021 grotendeels met de hand gemaakt in een Nederlands atelier."


www.anitasdiezajn.com"Anita's Diezajn kan je helpen om het verdriet een plekje te geven, te dragen of te verwerken.

Tastbare herinneringen kunnen worden bewaard in deze opbergkist.

Denk hierbij aan foto's, (condoleance) kaartjes, kleding, tekeningen enz.

Alle herinneringen die bij jou geliefde persoon horen, bij elkaar in een mooie beschilderde opbergkist.

Kijk op de website van Anita's Diezajn voor de mogelijkheden"


Jurgen Spanjers"Wil je graag een herinneringsportret laten maken of bv. een urn, grafsteen, muur of een ander aandenken aan je kindje laten voorzien van een afbeelding of tekst? Jurgen Spanjers is kunstschilder, grafisch- en architectonisch vormgever. Mogelijkheden zijn bv. portretten, conceptuele vormgeving, surrealistische schilderingen, muurschilderingen en meubeldecoratie. Hij maakt bij zijn werk o.a. gebruik van Freehand Airbrushtechnieken, grafietpotlood, olie- of acrielverf. Op zijn Facebookpagina zijn meer foto’s van zijn werk te bekijken.

Wilt u meer informatie dan kan dit via: JurgenSpanjers@gmail.com"


www.stiltebeeld.nl 

"Door directe afgietsels op de persoon te maken kunnen mijn beelden letterlijk ‘het houvast’ van een hand of voetje bieden in een moeilijke periode van afscheid en rouw. 
De mooie herinneringen aan een dierbare maken dat deze beelden meehelpen om zo’n intense gebeurtenis met het bijbehorende verdriet te dragen en te verwerken. Ze symboliseren de band met een dierbare naaste of een persoonlijke herinnering in iemands leven. De hand- voet- of gezichtsafdrukken vormen een karakteristiek, herkenbaar en tastbaar aandenken en kunnen op locatie verzorgd worden. 
Bij het maken van de lichaamsafgietsels werk ik met huidvriendelijke en natuurlijke materialen."www.kleine-vlindervoetjes.nl

Kleine Vlindervoetjes is een webshop met liefdevolle troostproducten bij afscheid, troost en een jaardag. Deze webshop ben ik begonnen na het verlies van Mees. Hij overleed in de eeneiige tweelingzwangerschap. Mees kon niet meteen geboren worden en moest blijven zitten om zijn broertje Noud te redden. Na een ziekenhuisopname van 6 weken, werden Noud en Mees geboren. Mees was toen al 10 weken overleden. Ze waren allebei prachtig. Terwijl Noud op de Nicu lag, hebben we een zo mooi mogelijk afscheid georganiseerd. Noud overleefde en kwam na 16 weken thuis. Weken na het afscheid van Mees kwam ik allerlei liefdevolle producten tegen die ik achteraf liever had gebruikt tijdens het afscheid. Daaruit is Kleine Vlindervoetjes ontstaan.


www.zonnevogel.nu"Doordat er veel verdriet op mijn pad is gekomen en ik mijn werk als kinderverpleegkundige niet meer voort kon zetten ben ik begonnen met Zonnevogel. Ik heb altijd een grote interesse gehad in de dood. En de dood kwam veelvuldig op mijn pad. Dit was voor mij een rede om een webwinkel te beginnen in Herdenkartikelen en Zielsgeschenken. "


www.dierbaarglas.nl"Dierbaar Glas is een glasatelier dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van unieke glazen herinneringsbeelden. Hierbij kunt u de as, een haarlok of een andere herinnering in het glas laten verwerken.

In een persoonlijk gesprek worden uw wensen, herinneringen en de mogelijkheden besproken, zodat we samen tot een passend en persoonlijk ontwerp komen. Met als eindresultaat een uniek en tastbaar glasobject dat troost biedt en waarmee u mooie herinneringen ophaalt."


www.stiltebeeld.nl 

"Door directe afgietsels op de persoon te maken kunnen mijn beelden letterlijk ‘het houvast’ van een hand of voetje bieden in een moeilijke periode van afscheid en rouw. 
De mooie herinneringen aan een dierbare maken dat deze beelden meehelpen om zo’n intense gebeurtenis met het bijbehorende verdriet te dragen en te verwerken. Ze symboliseren de band met een dierbare naaste of een persoonlijke herinnering in iemands leven. De hand- voet- of gezichtsafdrukken vormen een karakteristiek, herkenbaar en tastbaar aandenken en kunnen op locatie verzorgd worden. 
Bij het maken van de lichaamsafgietsels werk ik met huidvriendelijke en natuurlijke materialen."


Meer herinneringsgeschenken vind je op onze Pinterestpagina


Ken of ben jij een bedrijf of organisatie die niet in dit overzicht mag ontbreken? Neem dan contact met ons op.

Instagram