Doneren

Na het slechte nieuws

Wanneer je het nieuws hebt gekregen dat je kindje is overleden of zal komen te overlijden staat je wereld stil. Het slechte nieuws komt altijd hard aan want tot er de zekerheid is dat je kindje dood is of dood gaat kun je je dat niet voorstellen. Vooral je gevoel kan zich hier geen voorstelling van maken. En ineens moet je dan leven met dit feit, het liefst zou je willen doen alsof het niet waar is maar die keus heb je niet wanneer dit juist de tijd is om je kindje nog even bij je te hebben. Er komt van alles op je af terwijl jij je juist zo machteloos kunt voelen. Hiernaast een aantal zaken waar je over na kunt denken.


Om over na te denken:

  • Wil je graag bepaalde mensen inlichten? Wil je dit graag zelf doen of is er misschien iemand die je kunt vragen dit voor jou te doen? Ook kun je evt. iemand anders vragen mensen voor jou op de hoogte te houden wanneer je dat zelf niet ziet zitten.

  • Zou je graag met een professional willen praten over wat er allemaal gebeurt? Je kunt dit aangeven in het ziekenhuis of bij de huisarts, zij kunnen je dan doorverwijzen naar een psycholoog of maatschappelijk werker, die kan ook in het ziekenhuis bij je langskomen. Je kunt met hen over je gevoelens praten maar ook praktische zaken bespreken.

  • Wil je graag contact met een geestelijke dan kun je dit aangeven in het ziekenhuis, ze kunnen hier dan contact mee opnemen.

“Wij hadden veel steun aan onze familie na het slechte nieuws, emotionele steun, praktische steun, zonder hen was het ons niet op deze manier gelukt. Wij hadden dan ook geen behoefte aan professionele steun op dat moment, al had ik die zeker gezocht als het nodig was geweest, maar het ongeloof, het verdriet en de leegte die wij op dat moment hebben ervaren waren totaal normale gevoelens”.

Instagram