Doneren

Urnen

Wanneer je bij het afscheid hebt gekozen voor een crematie kun je de as in een urn bewaren. Er zijn hierbij heel veel verschillende mogelijkheden.

  • Wanneer je er voor kiest de urn te begraven dan kun je een biologisch afbreekbare urn gebruiken, deze urn lost op in de aarde na het begraven.
  • Wanneer je de urn buiten wilt plaatsen houd er dan rekening mee dat je een vocht- en vorstbestendige urn gebruikt.
  • Wanneer je de as wilt verstrooien dan kun je gebruik maken van een strooikoker. Ook kun je wanneer je de as op zee wilt verstrooien voor een ecologische urn kiezen die oplost in water.
  • Wanneer je de as in huis wilt bewaren kun je kiezen voor een sierurn met daarin een asbus of aszak. Hierbij hoef je geen rekening te houden met de weersomstandigheden en dus kun je ook iets anders dan een urn gebruiken, zoals bv. een opbergblikje, -kistje of -potje.
  • Wanneer je een gedeelte van de as wilt bewaren, wanneer je bv. kiest voor begraven of verstrooien, dan kun je dit doen in een mini-urn.

www.lalief.nl"Met veel liefde maakt Lienke van Lalief kinder-, baby- en prematuur urnen. De urnen worden met de hand gevormd van klei waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn. Uit eigen ervaring weet zij hoe lastig het is om iets passends te vinden. Daarom vind je bij Lalief geen typische urnen, maar eigentijdse, kleurrijke urnen die eer doen aan jullie geliefde kindje. Naast de standaard urnen in haar webshop behoort ook maatwerk tot de mogelijkheden. Zo hoopt ze voor een klein lichtpuntje te kunnen zorgen."


www.dierbaarglas.nl"Dierbaar Glas is een glasatelier dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van unieke glazen herinneringsbeelden. Hierbij kunt u de as, een haarlok of een andere herinnering in het glas laten verwerken.

In een persoonlijk gesprek worden uw wensen, herinneringen en de mogelijkheden besproken, zodat we samen tot een passend en persoonlijk ontwerp komen. Met als eindresultaat een uniek en tastbaar glasobject dat troost biedt en waarmee u mooie herinneringen ophaalt.

Naast de persoonlijke gedenkbeelden kunt u bij Dierbaar Glas ook terecht voor een (mini-)urn uit eigen atelier. U kunt hierbij een keuze maken uit de bestaande collectie of een gepersonaliseerde urn laten maken."


www.kneedbaresteen.nl"Pottenbakkerij De Kneedbare Steen is een kleine en moderne pottenbakkerij, waar het ambacht en de liefde voor het werk centraal staan. Jorien van Heuvel is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van met de hand gedraaide kinder-, baby- en prematuur urnen. Haar stijl kenmerkt zich door helder kleurgebruik, passende decoraties en speelse vormen. Een belangrijk deel van haar werk maakt zij rechtstreeks in opdracht en in nauw overleg met de ouders. Vorm, kleur en decoratie worden vooraf uitgebreid besproken. Op de site van de Kneedbare Steen staan voorbeelden van baby urnen naar eigen ontwerp, ook de vaste urnen collectie is hier te zien en te bestellen. Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie of een prijsopgave. U bent natuurlijk ook van harte welkom in het atelier."


www.memoriestokeep.nl


"Een kleintje dat ieders hart verovert. Herinneringen vervagen zonder dat je het wilt. Terwijl er van die momenten zijn die je voor altijd wilt vasthouden. Zoals de eerste ontmoeting met je kindje, de diepe connectie die je voelde, je trots en je liefde. Memories to keep helpt je bij het vasthouden van je herinneringen met een unieke creatie: de houten mini urn LittleWood©. Hij past in de palm van je hand, neemt je lichaamstemperatuur aan en lijkt niet op een urn. In dit troostende kleinood zit een schatkamertje waarin je een aandenken kunt bewaren, zoals as, een stukje stof van een kleertje, zand of iets anders dat de dierbare herinneringen aan jouw kleintje levend houdt. De LittleWood© is er in zes verschillende uitvoeringen. Bekijk de webshop voor meer informatie."


www.hartvanhout.nl"Op 25 juni 2007 verloor Arnaldo Lopez zijn eerste kindje “Silvan” in de 29ste week van de zwangerschap. In plaats van kinderkleertjes kopen moesten Arnaldo en zijn partner nadenken over een kistje voor hun kindje…

Arnaldo besloot zelf een kistje te maken uit een massieve boomstronk. Een prachtig “hart van hout” was het resultaat. Al snel besefte hij dat hij ook andere ouders troost zou kunnen bieden met zo’n kistje. Nu, enige tijd later en inmiddels vader van een gezonde zoon, is de tijd daar om ook voor anderen prachtige houten kistjes te maken.

De harten worden nu van gelaagd, ecologisch populierenhout gemaakt en zijn verkrijgbaar in maten van 15 cm t/m 60 cm, voor miskramen, prematuren en voldragen baby’s. Sinds enige tijd biedt Arnaldo de kistjes ook aan als urn of herinneringskist en maakt hij diverse andere harten."


www.prematuurkistje.nl"Jullie kindje is tijdens de zwangerschap, bevalling of erna overleden, niemand ter wereld kan dit intense verdriet bij jullie overnemen, ook wij niet. Wel kunnen wij jullie mooie producten aanbieden, zodat je mooi en liefdevol afscheid kan nemen van jullie zo innig geliefd kindje.

Bij ons vindt je een grote collectie uitvaartmandjes en -kistjes, speciale  foetuskistjes, baby urnen, assieraden en andere uitvaart, gedenk en troost producten.

Onze producten zijn met veel liefde handgemaakt en uniek, wij bieden ze jullie aan voor een vriendelijke prijs en tevens goede service.​"


www.marjokedeheer.com"One of a kind  mini-urnen, handgemaakt in eigen atelier (sinds 1994 te Amsterdam) door keramiste Marjoke de Heer."


www.urnenhemel.nl"Omdat gedenken speciale emoties oproept en dat voor iedereen anders is, hebben wij bij Urnenhemel een zo ruim mogelijk assortiment urnen, mini urnen en assieraden.

Door te werken met kunstenaars zijn er producten in ons assortiment die speciaal voor je gemaakt kunnen worden op bestelling. De as in glas collectieen verschillende keramiek urnen zijn daar een voorbeeld van. Of de edelsmid maakt een asketting speciaal voor jou!"


www.juffrouwgrafsteen.nl"Juffrouw Grafsteen maakt grafstenen en urnen van keramiek. Speciaal voor jullie kindje. Aan de hand van jullie verhaal, plaatjes, knuffels, wensen en dromen maken we een ontwerp. Niet is gek en alles is mogelijk is mijn uitgangspunt.

Daarna gaan we de urn of steen maken, dit doe ik met heel veel liefde en aandacht. Als je het fijn vind mag je meewerken. Met filmpjes en foto's hou ik je op de hoogte als je dat wilt. Natuurlijk mag je ook regelmatig even komen kijken hoor.  Gewoon zoals jullie het willen.

Kies wat bij jullie past."


www.michelkuipers.nl​
"Sinds 2005 ben ik als beelden kunstenaar mij gaan toeleggen op het ontwerpen van bijzondere urntjes voor prematuren en kleine baby’tjes. Mijn voorkeur gaat uit naar heldere, symbolische  vormen met een zachte uitstraling. Bij verlies speelt aanraking vaak een belangrijke rol. De urntjes maak ik zó dat deze uitnodigen om aangeraakt te worden en fijn in de hand liggen. Het matte glazuur voelt aan als satijn. Een naam of datum maak ik daarom in opliggend reliëf van glazuur.

Naast de standaard modellen kan ik ook een ontwerp maken naar aanleiding van bijzondere wensen en ideeën van de klant.

De urnen voor baby’tjes kunnen als monumentje een bijzondere plaats krijgen in huis, zonder dat deze voor buitenstaanders te veel opvallen als een urn met as."


Gedenkwebshop"Gedenkwebshop.nl is opgericht door Theo, Paul en Esther nadat zij zelf te maken kregen met het verlies van een dierbare. Het lukte ze niet om een geschikt gedenkartikel te vinden waarop ze besloten zelf een webshop te starten met een uitgebreid en uniek assortiment gedenkartikelen en troostgeschenken. Met veel passie en ambitie proberen ze een bijdrage te leveren binnen de uitvaartbranche.

Gedenkwebshop onderscheidt zich van andere webwinkels doordat ze onder andere producten van kunstenaars aanbieden die doorgaans niet vindbaar zijn op het online web. Deze keramisten, houtbewerkers en glasblazers stoppen veel passie in hun creaties, maar moeten het in hun eentje opnemen tegen grote bedrijven met nog grotere marketingbudgetten. Met hun online winkel bieden Theo, Paul en Esther een helpende hand. Je vindt er een ruim assortiment producten, waaronder urnen, sieraden, troost cadeaus, rouwbloemen en gedenksteentjes.

Ook als je sterrenouders een warm hart wilt toedragen ben je bij Gedenkwebshop.nl op de juiste plek. In hun assortiment vind je troostknuffels in de vorm van een ster of maan en troostlakentjes die te personaliseren zijn met een korte geborduurde tekst. Daarnaast vind je er handgemaakte gedenksteentjes in de vorm van een ster, maan of vlinder waarbij de mogelijkheid bestaat deze als troostcadeau aan iemand in rouw te geven."


Pabloos Pottery"Mijn naam is Carolina Spruit. Na mijn opleiding aan de hogeschool voor de kunsten Utrecht ben ik dit bedrijf begonnen.  Bij Pabloos Pottery kunt u terecht voor handgemaakte, unieke urnen. Op mijn website heb ik een klein aantal urnen te koop staan, maar ik werk het liefst in opdracht. Zo kan ik de urn helemaal specifiek aan alle wensen laten voldoen. Om een urn in opdracht te laten maken, kunt u eerst langskomen in het atelier om alle opties en wensen te bespreken.  Er is met klei ontzettend veel mogelijk. De urn hoeft bijvoorbeeld helemaal geen standaard vorm te hebben. Ik gebruik zelf graag een combinatie van handgedraaid werk, gemaakt op de draaischijf, en handgevormd werk. Zo kan ik bijvoorbeeld ook een urn in de vorm van een hartje maken.

Ook qua glazuur is er ontzettend veel mogelijk. Naast een elektrische oven beschik ik ook over een raku oven. In de raku oven kunnen hele bijzondere, glanzende kleuren ontstaan. Bijvoorbeeld de urn met het hartje bovenop is raku gestookt. Neem gerust contact met mij op of neem een kijkje op mijn website."


www.de-urnenwinkel.nl"Sinds 1997 zijn wij specialist op
het gebied van urnen en gedenkartikelen, met de eerste en enige zo ruim gesorteerde fysieke urnen winkel in Nederland en België
.
Naast het aanbod, wat u ook vindt bij alle urn webshops, bieden wij u meer: zoals een prachtige collectie unieke urnen en mini urnen. Kijkt u eens bij Urnen Specials of Mini urnen Specials. 

Ook een urn, speciaal gemaakt naar uw idee of een urn met persoonlijke tekst  kan worden gerealiseerd. Wij hebben er veel ervaring mee. "


 


 

Instagram